The Engine House

The building is currently conceived as 2 individual units each with full planning permission:

  • Unit 10 Restaurant
  • Unit 11 Retail Unit

Unit 10

Restaurant

The unit, arranged over several floors, is ideally suited to become a restaurant/bar or family eatery servicing both the residents of Stowford Mill and the expanding town. Full planning has been granted which would see the creation of a large and unique space.

Ground Floor

Customer entrance featuring the curved wall of the Mill’s iconic chimney. Open-plan bar/dining area (245sq m/2,637sq ft) leads through to back of house facilities including WCs, kitchen and storage. Back of house is directly accessed for deliveries through a shared entrance. Lift and stairway planned to provide access to the first floor and private dining areas.

First Floor

An open-plan bar/dining area (297sqm/3,196sq ft) with an abundance of natural light. Direct access to a raised terrace on the main square, providing one of two customer entrances. Planned link to other levels by stairs and lift.

Private Dining Rooms

Three private dining areas have been included in the plans which feature important historic links to the Mill’s past. Access provided by stairs and lift.

Unit 11

Retail Unit

In a prime location on the main square, benefiting from plenty of passing trade. The unit has considerable charm with an attractive stone facade, peaked roof, original front door and feature windows.

Ground floor: Additional retail space leading through to a good-sized storeroom and disabled WC. Access to the store available through a shared delivery entrance.

First floor: Double doors lead directly from the main square into the retail space (135sqm/1,453sq ft). Stairs to the rear of the unit lead down to the ground floor.